Historikk

New Wave Norway AS startet sin virksomhet som grossist for reklame og profilbransjen høsten 1988. Den salgslystne pølsemakeren Morten Halvorsen (nå daglig leder i MSA, New Wave Group) etablerte selskapet for svenske Torsten Jansson, og det var omgående store planer om vekst.

 

imageiyycd.png  
Sarpsborg Arbeiderblad, 26/1-04. 

Oppstarten skjedde i Sarpsborg, og gjennom 25 år var det et fint sted å drive som grossist. Veksten har vært jevnt stigende i denne perioden fra 1,6 millioner i oppstartsåret 1988, til over 350 millioner på et av de beste årene siden den gang.

Å starte en ny bedrift tar tid, men med stor entusiasme og dyktige medarbeidere, er alt mulig.
Forståelsen for at suksess bygges over tid, og ikke minst ut i fra evnen til å yte service for våre kunder, har vært - og er fortsatt vårt viktigste punkt for å vokse videre som en lønnsom og god bedrift for både eiere, ansatte og kunder.

New Wave Sportswear AS skiftet navn til New Wave Norway AS fra 01.01.2008. Hovedgrunnen til dette var vårt store engasjement i gavemarkedet. Vi implementere varemerkene Kosta Boda, Orrefors, Sagaform, Lord Nelson, Queen Anne, Toppoint og D-Vice i vårt sortiment. Vi anser nå oss selv som å være en komplett leverandør for reklame- og gavebransjen, samt en meget interessant og lønnsom leverandør for sports- og interiørbransjen.

Siden oppstarten har det etablert seg 40 søsterselskap rundt om i verden som totalt omsetter for 5,2 mrd. og har over 2400 ansatte.

 

image1u1yo.png  

New Wave Norway i dag.

Etter 2,5 år med planlegging og bygging flyttet hovedkontor og lager til Torvstikkeren 10 i Råde kommune i desember 2018. Det nye bygget er på 7000 m² og inneholder bl. annet kontorer, showroom, møterom og fotorom. Vår største stolthet med bygget er et toppmoderne lager hvorav 550 m² er satt av til Autostore - et genialt og svært plassbesparende automatiseringssystem. I tillegg til at Autostore frigjorde 8000 m³ plukkplass og dermed økte vår lagerkapasitet med 60%, økte den også effektiviteten med 300 % pr. person i forhold til pakking på den "gamle måten". Autostore består av 25 900 kasser som prepareres og hentes frem av 10 roboter som jobber døgnet rundt.

I 2019 flyttet showrommet vårt fra Karenslyst Alle til et nyoppusset og flott lokale i Hoffsveien. Vi er kjempestolte over showrommet (som har fått kjælenavnet HoffX) og gleder oss over at det blir flittig brukt av både forhandlere og sluttkunder. Våre dyktige ansatte sørger for at showrommet til enhver tid er fresht og inspirerende - og selvfølgelig alltid oppdatert med nyheter og tidsaktuelle produkter.

I 2019 gikk Tom Henriksen inn i rollen som CEO i New Wave Norway AS. Han har vist seg å være en trygg og dyktig arvtaker etter Morten Halvorsen, og har ført skuten fremover med stødig hånd - selv i svært hardt vær og med mye motgang i forhold til Covid-19 og alle dens følger for bransjen og verdensøkonomien generelt. I dag har New Wave Norway 61 fulltidsansatte, hvorav 46 har base i Råde og de resterende 15 har base i Oslo, Trondheim og Bergen.